Saláty

Salát z červené řepy s ořechy, dýní a dalšími dobrotami

červená řepa
dýně hokkaido
polníček (rukola)
hrst vlašských ořechů
balkánský sýr (nebo jiný oblíbený sýr např. mozzarela, feta či kozí sýr)

Zálivka:

1 lžíce medu (případně více podle chuti)
2–3 lžíce balzamikového octa
1–2 lžíce olivového oleje
česnek (dle chuti, já použila asi 7 stroužků)
sůl, pepř

Červenou řepu nakrájíme na malé hranolky, dýni nakrájíme na větší kusy (je upečená rychleji než řepa). Dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, zalijeme zálivkou s česnekem a dáme do trouby.

Pečeme při 180 °C cca 20 minut. (Dýni stačí i kratší doba, záleží na velikosti nakrájených kousků). Když máme upečeno, smícháme s polníčkem, posypeme nastrouhaným sýrem a vlašskými ořechy. Případně ještě dochutíme větším množstvím zálivky.

Další recepty Celý díl