Mrkvičková krémová polévka s topinambury, kešu a zázvorem – teplé jarní smoothies
500 g mladé svazkové mrkve na kostičky
2 topinambury na kostičky
1,5 l zeleninového vývaru BIO
1 oloupané jablko na kostičky
hrstička kešu oříšků
kousek čerstvého nastrouhaného zázvoru
100 ml kokosového nebo sójového mléka
1 citrón na šťávu
sůl, svazeček čerstvého koriandru
hrstička opražených dýňových semínek na zdobení
Do vroucího zeleninového vývaru vložíme očištěné a nakrájené topinambury a mrkvičky a vše vaříme do měkka.
Přidáme nakrájené jablko, kešu oříšky a strouhaný zázvor, kokosové mléko a polovinu sekaného koriandru a vše necháme projít varem.
Polévku zamixujeme na jemný krém, dochutíme solí a citrónovou šťávou a na talířích zdobíme lístky koriandru a opražených dýňových semen.
Tip: Zbylý mrkvičkou krém si vezmeme v plastové lahvi se širším hrdlem do práce, ohřejeme v mikrovlnce a máme posilující elixír k svačince nebo obědu.