Dýňové ravioli plněné zvěřinovým masem, vinná omáčka se šalotkou
těsto
150 g semoly
100 g hladké mouky
1 vejce
0,5 dcl vody
sůl
100 g rozvařené dýně hokkaido
Smíchejte všechny ingredience a vytvořte vláčné těsto, které se nechá asi 10 minut odpočinout. Dle potřeby snižte nebo přidejte množství vody.
náplň
100 g libové zvěřiny
sůl
cibulka a česnek na chuť
polévková lžíce smetany
Maso společně s cibulí a česnekem rozsekáme na hodně jemno a přimícháme smetanu a sůl. Pak vytvoříme kašovitou hmotu. Touto směsí naplníme libovolný tvar raviol. Ravioli vaříme asi 5 minut.
vinná omáčka
plátek másla
2-3 šalotky nakrájené na měsíčky
polévková lžíce cukru
2 dcl červeného vína
Na mírně rozpuštěném másle orestujeme šalotku, přidáme cukr a mícháme, dokud nezačne karamelizovat. Pak přidáme víno a nechíme pomalu vařit. Vařením se tekutina redukuje a houstne.
Hotové jídlo můžete doplnit hoblibnami parmazánu