Moučníky a cukroví
Rumový perník s pošírovanou hruškou v červeném víně
10 porcí
650g hladká mouka
370g polohrubá mouka
1l mléko
500ml olej
76g cukr
74g kakaový puding
4 vejce
40g pečící prášek do perníku
26g prášek do pečiva
40g vanilkový cukr
150g kakao
460g povidla
2 kávové lžičky skořice mleté
Smícháme vše suché a vše mokré, každé zvlášť. Poté pomalu vléváme do suchého dílu. Vše pořádně promícháme a vléváme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme na 160 stupňů asi 50 minut.
krém na promazání perníku
250ml mléka
37g puding
63g cukru
Vše svaříme a do studeného vmícháme 63g másla v pokojové teplotě.
Před potíráním perníku prolijeme perník cukrovým rozvarem s rumem.
rozvar na hrušku
0,5l červeného vína
100g cukru, dle sladkosti vína
badián, skořice