Moučníky a cukroví

Jednoduchý bezlepkový koláč ze zakysané smetany

Bezlepková dieta

8 porcí

2 kelímky zakysané smetany (každý 200 g)
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
1 kelímek krystalového cukru
1,5 kelímku bezlepkové mouky

Nejprve si nachystáme suroviny na drobenku a zpracujeme. Vyšleháme bílky s cukrem, přidáme žloutky a zašleháme.

Do vzniklé pěny opatrně vmícháme obě zakysané smetany.Přidáme mouku s práškem do pečiva a umícháme těsto - je takové hutnější.

Přendáme na vymazaný a vysypaný plech.Těsto pěkně urovnáme a poklademe ovocem.Posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na

150 stupňů dozlatova.

Drobenka

mouka
tuk
mletý cukr

Ovoce

čerstvé, kompotované nebo i mražené

Další recepty