Těstoviny

Gnocchi quattro formaggi

½ kg vařených brambor
200 g hladké mouky
sůl
muškátový oříšek
2 vejce
1 lžíce nastrouhaného parmezánu

Brambory najemno nastrouháme nebo protlačíme, osolíme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, nastrouhaný parmezán, 2 vejce, mouku podle potřeby a zamícháme. Vypracujeme pevnější těsto, rozválíme na váleček a ukrajujeme rovnoměrné kousky. Z nich vypracujeme kuličky a vidličkou naznačíme otvory. Vaříme v osolené vodě.

Omáčka

mléko
tvrdý sýr
brie
gorgonzola
tavený sýr
parmezán
smetana

Mléko zahřejeme, přidáme nahrubo nakrájené sýry a rozvaříme. Zjemníme smetanou a přidáme strouhaný parmezán.

Další recepty