Maso

Jehněčí kotletky s mátovou omáčkou a bramborovou kaší colcannon

Inspirace irskou kuchyní

2 porce

Jehněčí kotlet

400 g jehněčích kotlet

Jehněčí žebírko nasekneme po kosti na palec široké kotletky, zprudka opečeme na pánvi poté osolíme a opepříme a necháme na teple odležet.

Bramborová kaše

1 kg brambor
1 ks kapusty
1 ks jarní cibulka
200 g másla
125 ml smetany
sůl
pepř

Připravíme bramborovou kaši do které zamícháme na nudle nakrájenou a před tím spařenou kapustu a jarní cibulku.

Omáčka

1 svazek čerstvé máty
4 lžíce bílého octu
1 lžíce cukru

Čerstvou mátu nasekáme na jemno přidáme cukr a horkou vodu, bílé balsamico a vymícháme v omáčku.

Další recepty