Maso
Jehněčí kotletky s mátovou omáčkou a bramborovou kaší colcannon
Inspirace irskou kuchyní
2 porce
Jehněčí kotlet
400 g jehněčích kotlet
Jehněčí žebírko nasekneme po kosti na palec široké kotletky, zprudka opečeme na pánvi poté osolíme a opepříme a necháme na teple odležet.
Bramborová kaše
1 kg brambor
1 ks kapusty
1 ks jarní cibulka
200 g másla
125 ml smetany
sůl
pepř
Připravíme bramborovou kaši do které zamícháme na nudle nakrájenou a před tím spařenou kapustu a jarní cibulku.
Omáčka
1 svazek čerstvé máty
4 lžíce bílého octu
1 lžíce cukru
Čerstvou mátu nasekáme na jemno přidáme cukr a horkou vodu, bílé balsamico a vymícháme v omáčku.