Sladké chřestové frikasé
2 porce
3 stonky zeleného chřestu
3 stonky bílého chřestu
1 puk červené čekanky
1 granátové jablko
25 g másla
1 polévková lžíce krupicového cukru
1 dcl suchého bílého vína
Crème Anglaise
1 polévková lžíce krupicového cukru
2 žloutky
2 dcl mléka
1 vanilkový lusk
Máta na ozdobení
Nejprve připravíme Créme Anglaise. V míse rozšleháme žloutky s cukrem. V rendlíku zahřejeme mléko s vanilkou. Teplé mléko (nesmí být vroucí) přilijeme ke žloutkům a šleháme. Až se spojí, vrátíme vše zpět do rendlíku a prohřejeme. Jakmile krém začne houstnout, vlijeme jej do bomby na šlehačku a zchladíme.
Pak na pánvi rozpálíme máslo, až začne pěnit , přisypeme cukr a vytvoříme karamel. Do lehkého karamelu přilijeme bílé víno a šleháme dokud se nevytvoří husté glazé. Do něj vložíme chřest obou barev nakrájený na třícentimetrové kousky, obalíme v emulzi a dvě minuty provaříme.
Hotový chřest navršíme na talíř spolu s lístky čekanky a ozdobíme semínky granátového jablka, kopečkem Créme Anglaise a čerstvou mátou.