Řecká pita s kopřivami

Vaření s Hanou Michopulu
2 ks hotového vyváleného listového těsta
200 g fety (balkánského sýra)
1 střední pórek
100–150 g kopřiv (nejlépe vždy vršek rostliny nebo nasekané)
3 vejce
Těsto vybalte z obalu a umístěte na plech včetně pečícího papíru, s kterým se prodává. Troubu předehřejte na 190 ºC.
Z pórku okrájejte konce a tmavě zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 2cm kolečka. Nakrájený pórek dejte do větší misky. Přidejte celá rozklepnutá vejce, vršky kopřiv a nakonec i sýr nakrájený na 2cm kostky.
Náplň pečlivě promíchejte a naklaďte rovnoměrně na listové těsto na plechu. Asi tak 3 cm od kraje nechte volné. Druhý plát těsta rovněž vybalte a rozložte na náplň. Okraje stiskněte k sobě vidličkou, zahněte nahoru. Dejte péct do trouby.
Pečte asi tak 25–30 minut nebo dokud není povrch zlatavě hnědý. Po vyjmutí z trouby nechte mírně zchladnout. Jezte teplé nebo vlažné.