Ryby a mořské plody

Treska pečená v papilotě s fenyklem, rajčaty a cuketou

Lehký jarní oběd

2 porce

2 chlazené filety z tresky
1 čerstvý fenykl
½ cukety
1 hrst vyzrálých cherry rajčátek
2 stroužky česneku
1 plátek citronu
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje ex. virgine
sůl
pepř
pečící papír

Česnek a fenykl nakrájíme na velmi tenké plátky, cuketu na hrubší pláty a vše společně zprudka krátce opečeme na olivovém oleji na pánvi (zelenina musí zůstat polosyrová). Polovinu pečené zeleniny položíme doprostřed pečícího papíru, na zeleninu klademe osolený a opepřený filet tresky, přikryjeme zbytkem zeleniny, přidáme rozkrojená rajčátka a plátek citronu, navrch položíme kousek másla a vše úhledně zabalíme do papíru. Balíčky vložíme do trouby a pečeme na 200 °C cca 20 minut.

Po upečení balíček rozstřihneme a ihned podáváme.

Další recepty