Maso

Kuře s brokolicí v bešamelové omáčce

4 dětské porce (stáří 18 měsíců až 3 roky)

400 g kuřecího masa bez kosti
2 středně velké mrkve (200g)
½ menšího celeru (200g)
několik snítek petrželové natě
1 malá cibule
kousek pórku
1,5 litru vody
2 špetky soli

1 menší brokolice
1 l pitné vody
2 špetky soli

Na bešamelovou omáčku:

 30 g za studena lisovaného olivového oleje nebo čerstvého másla
30 g pšeničné mouky polohrubé
vývar z brokolice nebo z kuřete
1 lžička sekané petrželové natě

Příloha:

směs vařené bílé rýže s vařenými jáhlami

Na jednu porci podáváme: plátek uvařeného kuřecího masa, 3 růžičky vařené brokolice, malý kopeček vařené obilniny a polijeme bešamelovou omáčkou.

Další recepty