Maso
Kuře s brokolicí v bešamelové omáčce
4 dětské porce (stáří 18 měsíců až 3 roky)
400 g kuřecího masa bez kosti
2 středně velké mrkve (200g)
½ menšího celeru (200g)
několik snítek petrželové natě
1 malá cibule
kousek pórku
1,5 litru vody
2 špetky soli
1 menší brokolice
1 l pitné vody
2 špetky soli
Na bešamelovou omáčku:
30 g za studena lisovaného olivového oleje nebo čerstvého másla
30 g pšeničné mouky polohrubé
vývar z brokolice nebo z kuřete
1 lžička sekané petrželové natě
Příloha:
směs vařené bílé rýže s vařenými jáhlami
Na jednu porci podáváme: plátek uvařeného kuřecího masa, 3 růžičky vařené brokolice, malý kopeček vařené obilniny a polijeme bešamelovou omáčkou.