Jarní bylinková polévka
Jarní očista – detoxikace přirozenou cestou s nutriční terapeutkou Blankou Sekerovou
Není třeba žádných drsných detoxikačních kůr, zbytečné jsou agresiví zásahy jako výplachy střev, hladovky, projímavé čaje, extrémní množství vody a další „zaručené“ metody.
Stačí z jídeníčku na pár dní vyřadit maso (nahradit ho mléčnými výrobky) a zaměřit se více na potraviny rostlinného původu. Další potraviny, které je možné zcela vynechat jsou cukr a bílá mouka. Jejich absence nikoho neoslabí. Naopak.
na 1,5 l vody (cca 5 porcí)
3 lžíce másla
2 malé cibule
3 stroužky česnku
1 mrkev
3 řapíky řapíkatého celeru
2 kostky bylinkového bujónu
2 hrsti celozrnné polévkové nudle
½ hrsti čerstvé pažitka
½ hrsti čerstvé hladkolisté petrželky
½ hrsti čerstvé majoránky
Na másle krátce osmahneme cibulku a na kostičky nakrájenou očištěnou mrkev. Přidáme řapíkatý celer, česnek pokrájený na jemné plátky a zalijeme bujónem. Vše provaříme do měkka, nakonec zavaříme polévkové nudle a varem necháme 2 minutky přejít směs pažitky, petřželky, libečku a majoránky.
Polévku opatrně dosolíme a podáváme.