Paprikové lodičky plněné řeřichovou pomazánkou
Jarní očista – detoxikace přirozenou cestou s nutriční terapeutkou Blankou Sekerovou
Není třeba žádných drsných detoxikačních kůr, zbytečné jsou agresiví zásahy jako výplachy střev, hladovky, projímavé čaje, extrémní množství vody a další „zaručené“ metody.
Stačí z jídeníčku na pár dní vyřadit maso (nahradit ho mléčnými výrobky) a zaměřit se více na potraviny rostlinného původu. Další potraviny, které je možné zcela vynechat jsou cukr a bílá mouka. Jejich absence nikoho neoslabí. Naopak.
250 g měkkého tvarohu (kostka)
3 lžíce panenského olivového oleje
½ lžičky soli
75 g jemně krájené červené cibulky
100 g bílého jogurtu
1 lžička sójové omáčky „Tamari“
1 lžička citrónové šťávy
1 lžícen dijonské hořčice
15–20 g čerstvé řeřichy
celozrnný toustový chléb
Tvaroh utřeme s olejem, jogurtem, hořčicí, citrónovou šťávou. Přidáme cibulku a řeřichu, dochutíme citrónovou šťávou, sójovou omáčkou a solí. Se solí opatrně, sójová omáčka je slaná dost. Pomazánku plníme do paprik, ozdobíme lístky řeřichy a půlkolečky cibulky. Podáváme s celozrnným chlebem.