Srnčí hřbet v tramezzini s cibulovou tapiokou a libečkovou kaší
Vaření s kuchařem Tomášem Kalinou
Srnčí hřbet
180 g očištěného srnčího hřbetu
1 plát tramezzini
sůl
1 polévková lžíce oleje
1 polévková lžíce fijónské hořčice
30 g másla
Maso osolíme a potřeme hořčicí, dobře propracujeme, opečeme na oleji a dáme na 10 minut na 100 stupňů do trouby péct. Pak necháme maso vychladit.
Z tramezini ukrojíme obdélník a zabalíme jím maso. Utáhneme ve fresh folii a necháme asi hodinu odpočinout v ledničce.
Potom na másle trošku opečeme a dáme do trouby na 140 stupňů na 8–10 minut.
Cibulová tapioka
50 g tapiokových kuliček
1 ks červené cibule
1 ks bílé cibule
1 lžíce oleje
1 ks jarní cibulka
sůl
V osolené vodě uvaříme tapioku. Červenou, jarní a bílou cibulku nakrájíme najemno. Červenou a bílou cibuli lehce orestujeme na oleji, ale tak, aby neztratila svoji barvu, nakonec přidáme zelenou cibulku a už jen párkrát promícháme. Tuto směs dobře promícháme s tapiokou, dochutíme solí.
Libečková kaše
Libečkovou kaši připravíme tak jako normální kaši jen s tím rozdílem, že do teplého mléka tyčovým mixérem rozmixujeme několik snítek libečku. Tak aby mléko bylo zelené. Kaši nakonec zjemníme trochou smetany.
K tomuto jídlu se hodí jakákoliv sladká omáčka jako například švestková či šípková.