Maso

Brasírovaný hovězí steak podávaný se špenátovým burgulem a omáčkou ALBUFERA

4 porce

600 g hovězí svíčkové
200 g burgulu
120 g špenátu
100 g romaneskno
100 g květáku
500 g hovězího vývaru
200 g smetany
100 g telecího demi-glas
50 g kachních jater Foie Grase
50 g lanýžové pasty
sůl, pepř

Hovězí nakrájíme na 150g steaky a okořeníme. Poté opečeme na pánvi z obou stran a dáme do vývaru a táhnutím doděláme. Burgul vložíme do vroucí osolené vody a necháme odstát. Vyndáme a smícháme se spařeným špenátem a ochutíme. Květák a romaneskno spaříme ve vroucí osolené vodě a ochutíme. Telecí demi-glas smícháme se smetanou a svaříme, přidáme na kostičky nakrájená játra a dochutíme solí, pepřem a lanýžovou pastou.

Další recepty