Rajčatová polévka
Vaření s nutriční terapeutkou Blankou Sekerovou podle technologie přípravy šetřící nároky organismu na trávení pokrmu
4 porce
500 g rajčatového pyré
2 polévkové lžíce cukru
1 lžíce soli
špetka vegety bez glutamátu
20 g hladké mouky
20 g másla
10 lístků bazalky
100 g zakysané smetany
Do hrnce vlejeme rajčatové pyré, doplníme vodou do 2 litrů, přidáme cukr, sůl, vegetu a nasekanou bazalku. Přivedeme do varu.
Mezitím si připravíme dietní jíšku: opečeme hladkou mouku na sucho do růžova, necháme vychladnout a smícháme s trochou studené vody. Tuto směs vmícháme metličkou do polévky a vaříme alespoň 10 minut.
Nakonec do hotové polévky vložíme máslo a necháme rozpustit. Na talíři přidáme do polévky lžíci zakysané smetany a ozdobíme lístkem bazalky.