Saláty

Pestrý zeleninový salát s kousky tuňáka, celozrnné pečivo

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Michalou Boukalovou

2 porce

150 g ledového salátu
200 g salátové okurky
120 g cherry rajčat
60 g kukuřice sterilované
180 g tuňáka ve vlastní šťávě
citronová šťáva
100 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
2 lžičky sekané pažitky
sůl a pepř dle potřeby
1 lžička lněného semínka
2 půlky celozrnného pečiva (cca 120 g)

Nejprve čerstvou zeleninu řádně omyjeme. Z ledového salátu si dáme 2–3 listy bokem, zbylé pak natrháme a vložíme do misky. Přidáme salátovou okurku (loupanou) na plátky a půlky cherry rajčátek. V míse vše promícháme a zakapeme citrónovou šťávou. Jogurt dle chuti osolíme, opepříme a vmícháme sekanou pažitku. Při servírování poklademe nejprve na talíř odložené listy ledového salátu a vytvoříme tzv. „salátové lůžko“. Na něj poklademe již připravenou zeleninu a kousky tuňáka. Celé zalijeme ochuceným jogurtem a na závěr posypeme lněným semínkem. Podáváme s čerstvým celozrnným pečivem

Další recepty