Saláty

Těstovinový salát s vejci, žampiony a cizrnou přelitý medovo-hořčičnou zálivkou

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Michalou Boukalovou

2 porce

150 g barevných těstovin
3 lžíce olivového oleje
100 g žampionů
2 natvrdo uvařená vejce
2 lžíce sterilované cizrny
15 g parmazánu
lístky rukoly

Zálivka

1 lžíce olivového oleje
½ lžíce vinného octa
¼ lžičky jemné hořčice
1 lžička medu
sůl, pepř a bylinky dle chuti

Těstoviny nejprve uvaříme ve vroucí, osolené vodě. Po uvaření je scedíme, propláchneme ihned studenou vodou a vložíme do mísy. Žampiony pečlivě očistíme, pokrájíme na kousky a necháme na oleji zesklovatět. Společně pak s natvrdo uvařenými vejci nakrájenými na kolečka a cizrnou přidáme do mísy k těstovinám. Pečlivě promícháme.

Na přípravu zálivky smícháme všechny přísady a rozmícháme dohladka. Na talíři servírujeme nejdříve směs s těstovinami, přelijeme zálivkou, posypeme hoblinkami parmazánu a na závěr ozdobíme lístky rukoly.

Další recepty