Předkrm ze šneků
Vaří Jacques Auffrays
pro 4 osoby
24 tělíček šneků – šneci v nálevu
200 g brambor
200 ml smetany
1 ks šalotky
petržel kudrnka
anglická slanina
sůl
pepř
máslo
Uvaříme brambory ve slupce. Pak oloupeme, přidáme slaninu na kostičky a trochu másla. Uděláme šťouchané brambory.
Orestujeme šalotku na másle. Přidáme šneky.
Zvlášť uděláme omáčku ze smetany. Redukujeme smetanu se stroužkem česneku a nakonec přidáme kudrnku.
Jacques Auffrays – francouzský šéfkuchař, který pracoval v michelinových restauracích v Německu, Francii i Velké Británii. Nějaký čas strávil rovněž na stáži v proslulé restauraci „The Fat Duck“ poblíž Londýna, která se pravidelně umísťuje mezi třemi nejlepšími restauracemi světa. Nyní je šéfkuchařem francouzské restaurace „Art Nouveau“ v Obecním domě v Praze.