Maso

Předkrm ze šneků

Vaří Jacques Auffrays

pro 4 osoby

24 tělíček šneků – šneci v nálevu
200 g brambor
200 ml smetany
1 ks šalotky
petržel kudrnka
anglická slanina
sůl
pepř
máslo

Uvaříme brambory ve slupce. Pak oloupeme, přidáme slaninu na kostičky a trochu másla. Uděláme šťouchané brambory.

Orestujeme šalotku na másle. Přidáme šneky.

Zvlášť uděláme omáčku ze smetany. Redukujeme smetanu se stroužkem česneku a nakonec přidáme kudrnku.

Jacques Auffrays – francouzský šéfkuchař, který pracoval v michelinových restauracích v Německu, Francii i Velké Británii. Nějaký čas strávil rovněž na stáži v proslulé restauraci „The Fat Duck“ poblíž Londýna, která se pravidelně umísťuje mezi třemi nejlepšími restauracemi světa. Nyní je šéfkuchařem francouzské restaurace „Art Nouveau“ v Obecním domě v Praze.

Další recepty