Peperonata
Připravujeme jedlé dárky s Darinou Sieglovou
500 g cibule
200 g mrkve
4 stroužky česneku
4 červené čili papričky
1,5 kg červené papriky
850 ml konzerva loupaných rajčat
100 ml olivového oleje
6 bobkových listů
4 lžíce rajčatového protlaku
sůl
1 lžíce sladké papriky
po lžičce tymiánu, rozmarýnu a oregana
Čili papričky rozpulte, zbavte semen a nasekejte. V hrnci rozehřejte olej a na prudkém plameni opečte nadrobno nasekanou cibuli, česnek, mrkev a přidejte i bobkové listy. Přihoďte na kostičky nakrájené papriky, osolte a duste asi 5 minut. Přidejte rajčata, protlak, sladkou papriku, přiklopte a na mírném ohni nechte 25 minut bublat. Vhoďte bylinky a nechte vařit dalších 10 minut. Ochutnejte, dosolte a naplňte do horkých skleniček.