Cibulový koláč s houbami
Na těsto:
125 g másla
250 g polohrubé mouky
sůl
4 lžíce vody
Trvanlivou šlehačku přivedem k varu a přidáme do ní nastrouhanou gorgonzolu, zlehka osolíme, opepříme a dáme stranou (můžeme uschovat v lednici na jiné pokrmy - např. masa nebo těstoviny...).
Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek taktéž oloupeme a utřeme najemno. Kadeřavou petrželku umyjeme, vymačkáme z ní vodu a nasekáme najemno.
Do kastrůlku nebo hluboké pánve nalijeme olej a necháme zahřát. Přidáme šalotku, česnek a necháme zpěnit. Přidáme slávky, které jsme omyli studenou vodou a nechali okapat.
Přesypeme rybí koření, sůl a přiklopíme pokličkou a necháme asi 3 minuty dusit. Pak přilijeme víno a jemně zasypeme strouhankou. Opět přiklopíme a dusíme další 3 minuty.
Přidáme připravenou omáčku a necháme přejít varem. Opět nasypeme do mísy a dozdobíme bylinkami a citróny.
Na náplň:
200 g cibule
100 g anglické slaniny
100 g hub
50 g tvrdého sýra
trochu oleje
sůl, pepř, petrželka a muškátový oříšek
200 g smetany
100 ml mléka
3 vejce