Hruškový pudink s parmazánem

Claudio La Carbonara vaří v Sama doma
4 porce
250 g zralých hrušek
110 g krupicového cukru
10 g želatiny
250 ml 30% smetany
60 g strouhaného sýra typu parmazán
med k podávání
Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. Povařte je v malém množství vody s polovinou cukru 10 minut. Uvařené hrušky rozmixujte. Želatinu nechte nabobtnat podle návodu na obalu. Mezitím svařte smetanu se zbývajícím cukrem, asi 5 minut. Odstavte z ohně a vmíchejte sýr Gran Moravia a pyré z hrušek. Přidejte želatinu a vše dohladka promíchejte. Za občasného promíchání nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Směs nalijte do formiček nebo skleniček, a jakmile začne tuhnout, vložte je do lednice na nejméně 6 hodin. Podávejte ozdobené hoblinkou sýra, medem a plátkem hrušky.