Kuře s bramborami a mrkví
Vaříme s Darinou Sieglovou
4 porce
doba přípravy: 20 minut
marinování: 2 hodiny
pečení: 65 minut4 kuřecí stehna rozpůlená v kloubu
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
100 g rozpuštěného másla
100 ml bílého vína
2 lžíce hořčice (plnotučné či dijonské)
2 lžičky lístků čerstvého tymiánu
2 snítky rozmarýnu
500 g salátových brambor (typ A)
3 mrkve nakrájené na silné plátky
1 palice česneku rozdělená na neoloupané stroužky
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce sekané petrželky
Stehna naložte do marinády z hořčice, másla, vína, tymiánu a rozmarýnu. Nechte aspoň 2 hodiny marinovat.
Oloupejte a pokrájejte brambory. Z marinády vyjměte maso a v pekáčku ji smíchejte s bramborami, mrkví, česnekem, citronovou šťávou, solí a 20 minut pečte v troubě vyhřáté na 190 °C. Přidejte maso a pečte ještě 45 minut dozlatova. Podávejte s petrželkou.