Různé

Nakládaná rajčátka

Nutriční terapeutka Blanka Sekerová nám ukázala, jak nakládat rajčátka a papriky

na 2 velké sklenice nebo 4 malé

1 svazeček bazalky
1 lžíce černého pepře
2 lžíce soli
2 lžíce cukru krystal
1 kg malých rajčat
1 palička česneku

Použijeme malá a pevná rajčata. Rajčata umyjeme, na spodní straně vykrojíme zářez ve tvaru kříže, blanšírujeme několik sekund vřící vodou a stáhneme slupku. Česnek oloupeme.

Bazalku umyjeme a lístky spolu s rajčaty a rozpůlenými stroužky česneku naskládáme do sklenice. Ostatní přísady povaříme 10 minut v 1 l vřící vody.

Taplým nálevem zalijeme sklenici a uzavřeme. Rajčata sterilujeme při 85 °C cca 25 minut.

Další recepty