Ryby a mořské plody

Grilovaný mořský vlk s čekankovým zelí a fialovými bramborami a brokolicí

Vaříme s Tomášek Kalinou.

200 g mořského vlka
1 kus čekanky žluté
0,5 dcl bílého vína
20 g másla
20 g fialových brambor
0,5 dcl olivového oleje
snítku čerstvé saturejky
60 g brokolice

Čekanku nakrájejte na tenké nudličky a dejte na půl hodinky do teplé vody.

Filet mořského vlka osolte a opečte na olivovém oleji, potom dejte na 5 minut do trouby na 180 °C.

Až je ryba hotová, přidejte poloviční množství másla a snítku saturejky a několikrát rybu touto směsí přelijte.

Fialové brambory uvařte, osolte a opečte na pánvičce.

Rozehřejte zbytek másla, přidejte bílé víno a přiveďte k varu, potom přidejte nakrájenou čekanku a asi 2 minuty povařte, dokud čekanka nezměkne.

Nakonec ozdobte malými kousky brokolice.

Další recepty