Maso

Řecké velikonoční pečené jehněčí

2 porce

jehněčí plec nebo kýta
sůl
pepř
česnek
fenyklová nať
olivový olej e. v.
oregano
citrónová šťáva
papír na pečení
kuchyňský provázek
listy jarních salátů (podává se jako příloha)
vinný ocet

Jehněčí maso omyjeme, malým nožem v mase vytvoříme díry, do kterých vkládáme česnek, sůl, pepř a snítky fenyklu. Pokud je to nutné, tak maso svážeme provázkem.

Ve velké míse ušleháme olivový olej, sůl, pepř, na drobno sekané oregano, česnekovou pastu, nasekanou fenyklovou nať a citrónovou šťávu.

Do hotové marinády vložíme maso a dobře ho v ní okoupeme (marinujeme nejlépe přes noc).

Maso společně se zbytkem marinády vložíme do pečícího papíru, zabalíme, položíme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C (po ½ hodině pečení troubu ztlumíme na 150 °C a pečeme do měkka (ke konci pečení pečící papír otevřeme, pomůže to vytvořit pěknou barvu na mase). Pečené maso krájíme přes vlákna na plátky a podáváme s listy salátu ochucenými solí, pepřem, olivovým olejem a vinným octem.

Další recepty