Polévky
Majiritsa (řecká tradiční velikonoční polévka)
Velikonoční vaření s Michalem
2 porce
jehněčí droby (játra, srdce, ledvinky, trochu vnitřního sádla…)
jarní cibulka
kopr
rýže
bílky
citronová šťáva
sůl
pepř
Jehněčí droby omyjeme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme cca 2 hodiny (nesolíme).
Po 2 hodinách přidáme trochu rýže a na drobno sekanou jarní cibulku a kopr. Osolíme, opepříme a necháme ½ hodiny pomalu provářet.
V misce vyšleháme bílky do poloviny, poté začneme zašlehávat citronovou šťávu a po malých troškách také polévku. Polévku zašleháváme v takovém množství, aby pěna v misce nabyla 4× na objemu.
Polévku vypneme a pomalu do ní zašleháme pěnu z bílků. Na závěr zkontrolujeme dochucení a můžeme podávat.