Medailonky z telecí svíčkové, bylinková polenta a restovaný fenykl
Vaříme s Tomášem Kalinou.
200 g telecí svíčkové nebo telecí kýty
0,5 dcl olivového oleje
1ks fenykl čerstvý
1 polévková lžíce másla
Snítka rozmarýnu
Snítka tymiánu
Snítka kerblíku
Sůl
Pepř
0,5l zeleninového ochuceného vývaru
05dcl bílého vína
100 g polenty
1 dcl smetany
· Do hrnce dáme vařit vývar a přidáme polentu, mícháme dokud polenta nezměkne , poté přidáme nasekané bylinky a zjemníme máslem a smetanou
· Z masa nakrájíme tři medailonky, jestliže použijeme kýtu je potřeba maso dobře naklepat
· Osolíme , opepříme a opečeme na oleji
· Dáme do trouby na 5 minut dopéci
· Fenykl rozkrájíme na šestiny a osolíme , orestujeme na olivovém oleji, podlijeme vínem a chvilku podusíme
· Nakonec smícháme stavu z masa a s nálevem z fenyklu, dosolíme a
· zašleháme rozpuštěné máslo
Kukuřičné placky
150g kukuřice zrna
1 vejce
Sůl
Pepř
Chilli prášek
30 g hl mouka
30g kukuřičné mouky
Kávová lžička kypřícího prášku
10 g sýru čedar
Olej slunečnicový
· smíchej kukuřici obě mouky, vejce, sůl pepř a chili do lepivé tekutější hmoty
· na rozehřátý olej dávej polévkovou lžící směs a opeče z obou stran
· posypej čedarem a dej chvilku do trouby zapéct