Maso

Medailonky z telecí svíčkové, bylinková polenta a restovaný fenykl

Vaříme s Tomášem Kalinou.

200 g telecí svíčkové nebo telecí kýty
 0,5 dcl olivového oleje
1ks fenykl čerstvý
1 polévková lžíce másla
Snítka rozmarýnu
Snítka tymiánu
Snítka kerblíku
Sůl
Pepř
0,5l zeleninového ochuceného vývaru
05dcl bílého vína
100 g polenty
1 dcl smetany

· Do hrnce dáme vařit vývar a přidáme polentu, mícháme dokud polenta nezměkne , poté přidáme nasekané bylinky a zjemníme máslem a smetanou

· Z masa nakrájíme tři medailonky, jestliže použijeme kýtu je potřeba maso dobře naklepat

· Osolíme , opepříme a opečeme na oleji

· Dáme do trouby na 5 minut dopéci

· Fenykl rozkrájíme na šestiny a osolíme , orestujeme na olivovém oleji, podlijeme vínem a chvilku podusíme

· Nakonec smícháme stavu z masa a s nálevem z fenyklu, dosolíme a

· zašleháme rozpuštěné máslo

Kukuřičné placky

150g kukuřice zrna
1 vejce
Sůl
Pepř
Chilli prášek
30 g hl mouka
30g kukuřičné mouky
Kávová lžička kypřícího prášku
10 g sýru čedar
Olej slunečnicový

· smíchej kukuřici obě mouky, vejce, sůl pepř a chili do lepivé tekutější hmoty

· na rozehřátý olej dávej polévkovou lžící směs a opeče z obou stran

· posypej čedarem a dej chvilku do trouby zapéct

Další recepty