Různé

Guay tiawe phat si aew – Thajské skleněné nudle s hovězím masem

Thajská kuchyně a Jan Basovníček.

600 g skleněných nudlí
100 g hovězího roštěnce
320 g brokolice
40 g česneku
70 g ústřicové omáčky
20 g kukuřičného škrobu
40 g tmavé sojové omáčky
20 g rýžového octa
40 g cukru
0,1 l rostlinného oleje

Očištěný hovězí roštěnec nakrájíme na tenké nudloplátky. Dáme do misky a přidáme kukuřičný škrob, olej, rýžový ocet, špetku utřeného česneku a ústřicovou omáčku. Necháme odležet – nejlépe 24 hodin.

Skleněné nudle namočíme do teplejší vody a necháme alespoň 15 minut odtát. Scedíme a nastříháme na kratší délku, aby se nám s nimi lépe pracovalo. Spaříme čerstvou brokolici lehce scedíme a rozebereme na drobnější růžičky. Na rozehřátém oleji krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek a přidáme naložené maso, restujeme do změknuti a přidáme zlehka cukr.

Přidáme brokolici, krátce promícháme a přidáme skleněné nudle. Dochutíme sojovou omáčkou, cukrem a ústřicovou omáčkou, případně rýžovým octem. Popřípadě lehce podlijeme vodou a vodu pozvolna vydusíme na pánvi dokud těstoviny nebudou mít ideální konzistenci. Podáváme.

Další recepty