Různé

Bami Goreng indonéské nudle s kuřecím masem a krevetkami

Indonéská kuchyně v podání Jana Basovníčka.

320 g kuřecích prsou (nudličky)
240 g cibule bílé (nahrubo)
160 g cibule bílé (na smažení)
320 g babe krevet (mražené)
20 g zázvoru
10 g červené chilli papričky
200 g čínského zelí
420 g vaječných nudlí (Mitrung wifon)
0,8 dl ořechového oleje
0,2 g chilli koření (mleté)
0,3 g sojové omáčky (Kikoman)
2 ks vajec
2 g sekané petrželky
2 g bylinky kerblík
0,5 l rostlinného oleje na smažení
0,2 l vody

Očištěné kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Babe krevetky krátce spaříme a okapeme – pokud jsou rozmražené, stačí jen okapat. Na rozehřátém ořechovém oleji orestujeme nejprve kuřecí maso přidáme krevetky a nahrubo krájenou cibuli. Restujeme dokud cibule nezměkne. Přidáme nadrobno rozsekaný čerstvý zázvor, čerstvé chilli a mleté chilli koření. Podlijeme sojovou omáčkou a trochou vody.

Zvlášť ve vroucí vodě uvaříme vaječné nudle Mitrung Wifon do poloměkka a scedíme. Vše smícháme a krátce restujeme, případně zvolna podlijeme vodou a dochutíme sojovou omáčkou a mletým chilli – podle ostrosti. Na konec přimícháme na nudličky nakrájené čínské zelí – už nerestujeme jen ho zvolna vmícháme a prohřejeme. Podáváme s vaječnou omeletou, vytvořenou z míchaných vajec a sekané petržele, zchlazenou a též nakrájenou na delší nudle. Dále na vrch přidáváme smaženou cibulku – obdoba Vídeňské.

A nakonec dozdobíme snítkou čerstvého kerblíku.

Další recepty