Polévky

Kuřecí vývar s pošírovanou zeleninkou a celestinskými nudlemi

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Jitkou Ruskovou a kuchařem Radkem Kašpárkem.

6 ks kuřecích křídel
1 mrkev
1 malá petržel
1 malý celer bulva
50 g hráškových lusků
1 jarní cibulka
Listová petržel
Sůl, olivový olej

Kuřecí křídla opečeme na oleji společně s polovinou mrkve, petrželky, celeru dozlatova. Zalijeme studenou vodou a mírně vaříme cca 2 hodiny. Poté scedíme a dochutíme soli a sekanou petrželkou.

Do hotové polévky vložíme lehce prohřát na cca 5 minut, zbytek mrkve, celeru, jarní cibulku a hráškové lusky. Vše nakrájené na nudličky.

Podáváme s celestinskými nudlemi.

Celestýnské nudle:

150 ml mléka

1 vejce

60 g polohrubé mouky

Sůl

 Všechny suroviny smícháme dohromady a metličkou vyšleháme hladké lité těsto. Nalijeme na pánev, kterou lehce potřeme olejem a smažíme tenké palačinky z obou stran dozlatova. Poté srolujeme do válečku a krájíme na kolečka. Vkládáme do talíře a zalijeme hotovým vývarem s zeleninou.

Další recepty