Kuřecí vývar s pošírovanou zeleninkou a celestinskými nudlemi
Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Jitkou Ruskovou a kuchařem Radkem Kašpárkem.
6 ks kuřecích křídel
1 mrkev
1 malá petržel
1 malý celer bulva
50 g hráškových lusků
1 jarní cibulka
Listová petržel
Sůl, olivový olej
Kuřecí křídla opečeme na oleji společně s polovinou mrkve, petrželky, celeru dozlatova. Zalijeme studenou vodou a mírně vaříme cca 2 hodiny. Poté scedíme a dochutíme soli a sekanou petrželkou.
Do hotové polévky vložíme lehce prohřát na cca 5 minut, zbytek mrkve, celeru, jarní cibulku a hráškové lusky. Vše nakrájené na nudličky.
Podáváme s celestinskými nudlemi.
Celestýnské nudle:
150 ml mléka
1 vejce
60 g polohrubé mouky
Sůl
Všechny suroviny smícháme dohromady a metličkou vyšleháme hladké lité těsto. Nalijeme na pánev, kterou lehce potřeme olejem a smažíme tenké palačinky z obou stran dozlatova. Poté srolujeme do válečku a krájíme na kolečka. Vkládáme do talíře a zalijeme hotovým vývarem s zeleninou.