Polévky
Studená tomatová polévka s pečenými paprikami
Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Jitkou Ruskovou a kuchařem Radkem Kašpárkem
2 ks oloupaných rajčat
4 ks cherry tomatů na ozdobu
2 ks červených oloupaných paprik
1 malá salátová okurka (kousek si necháme na marinovanou zeleninu)
1 stonek řapíkatého celeru
0,2 l rajčatové šťávy
2 lžíce olivového oleje
sůl, cukr
petrželová nať
šťáva z jednoho citronu
Papriky v troubě opečeme a oloupeme. Kousek salátové okurky si necháme na ozdobu a nakrájíme ji na kostičky.
Všechny ingredience nakrájíme na kousky a umixujeme do hladké tekuté polévky. Necháme vychladit a podáváme sypané kostičkami salátové okurky, sekanou listovou petrželí a krájenými rajčátky.