Maso

Krůtí prsa na způsob Vitello tonnato

Škola vaření Michala Bartáka - steaky

1 porce

· 1 – 1,5 kg krůtích prsou

· 100 g velkých kapar (na prošpikování)

· 150 g tuňáka v olivovém oleji

· 100 g majonézy

· 3 sardelky

· 2 žloutky

· 30 g kaparů

· 2 polévkové lžíce vinného octa

· 1 polévková lžíce citr. štávy

· 150 ml olivového oleje

· sůl a pepř

· listový salát (na ozdobu)

Krůtí prso nasolíme, opepříme, vytvoříme tenkým nožem otvory do kterých vsuneme velké kapary. Krůtí prso opečeme na pánvi a dáme dopéct do trouby na 180 stupňů (doba pečení dle velikosti prsa – teplota uvnitř masa v konečné fázi pečení by měla být min 73 stupňů.) Dáme vychladnout a krájíme na tenké plátky.

Dresing:

Zbytek surovin kromě listového salátu vložíme do kuchyňského mixéru a rozmixujeme do hustého krému.

Krémem marinujeme tenké plátky krůtího masa vyskládané na talíři, dozdobíme růžičkou listového salátu a plátkem citronu.

Další recepty