Krůtí prsa na způsob Vitello tonnato
Škola vaření Michala Bartáka - steaky
1 porce
· 1 – 1,5 kg krůtích prsou
· 100 g velkých kapar (na prošpikování)
· 150 g tuňáka v olivovém oleji
· 100 g majonézy
· 3 sardelky
· 2 žloutky
· 30 g kaparů
· 2 polévkové lžíce vinného octa
· 1 polévková lžíce citr. štávy
· 150 ml olivového oleje
· sůl a pepř
· listový salát (na ozdobu)
Krůtí prso nasolíme, opepříme, vytvoříme tenkým nožem otvory do kterých vsuneme velké kapary. Krůtí prso opečeme na pánvi a dáme dopéct do trouby na 180 stupňů (doba pečení dle velikosti prsa – teplota uvnitř masa v konečné fázi pečení by měla být min 73 stupňů.) Dáme vychladnout a krájíme na tenké plátky.
Dresing:
Zbytek surovin kromě listového salátu vložíme do kuchyňského mixéru a rozmixujeme do hustého krému.
Krémem marinujeme tenké plátky krůtího masa vyskládané na talíři, dozdobíme růžičkou listového salátu a plátkem citronu.