Těstoviny

Lasagne zeleninové

Vaříme s mistrem kuchařem Tomášem Kalinou.

4 porce

350 g lasagne (plátky těstovin )
4 čerstvá rajčata
60 g hladké mouky
0,5 l mléka
40 g másla
150 g lilku na plátky
140 g cukety na plátky
140 g strouhaného eidamu
80 g strouhaného parmazánu
čerstvý tymián
česnek
sůl

· Rozehřej máslo a přidej mouku, párkrát promíchej, ale ne tak, aby mouka začala hnědnout.

· Zalij mlékem, osol a přiveď k varu, nech asi hodinuu pomalu. povařit, čas od času promíchej, aby se omáčka nepřipalovala.

· Poté omáčku přeceď a úplně zchlaď.

· Rajčata překrájej a společně s trochou česneku rozmixuj tyčovým mixérem, dochuť solí.

· Všechnu zeleninu nakrájej na plátky asi půl centimetru tlusté

· Dno pekáčku lehce potři bílou omáčkou a na ní naskládej první vrstvu syrových těstovin.

· Těstoviny potři bílou omáčkou a naskládej na ně zeleninu.

· Zeleninu potři tomatovou omáčkou a přikryj další vrstvou lasagní.

· Opět potři bílou omáčkou, naskládej plátky zeleniny a takto pokračuj dál, až vzniknou minimálně 4 vrstvy těstovin. Poslední vrstvu tvoří těstoviny potřené bílou omáčkou.

· Takto připravené lasagne dej péct do trouby pod poklicí na 160 stupňů na cca 40 minut, dokud lasagne nezměknou. Doba pečení je závislá od druhu lasagní.

Další recepty