Maso
Hovězí Carpaccio Andrea Accordi
Mistr řezník František Kšána nám představil Carpaccio trochu jinak.
Na 2 porce potřebujeme:
200g Kvalitního čerstvého hovězího ze svíčkové, květové špičky nebo vrchního šálu
100g Pravý italský sýr Parmigiano Reggiano
60g Divoká Rucola
Drezink na Carpaccio
1 ks Citrón (šťáva)100g Olivový olej extra pannenský
Mořská sůl a černý pepř
Balsamico ocet
Odblaněnou čistou maso nakrájené na cca 2 cm kostky rozklepeme hladkou rovnou paličkou přes fólii do tenoučkého plátku. Plátky masa rozložíme na talíř a pokapeme drezinkem z olivového oleje, mořské soli, čerstvě namletého pepře a citrónové šťávy. Na plátky masa položíme rucolu ochucenou drezinkem, pokapanou balsamico octem a ozdobíme hoblinami sýru Parmigiano Reggiano.