Maso

Plněné kuřecí prsíčko v parmské šunce s houbovým ragú, květákovým pyré a omáčkou demi glacce s červeným vínem

Ingredience:
kuřecí prsa
bylinky
parmská šunka
sůl a pepř
smetana
olivový olej
žampiony
hlíva ustřičná
květák
brambory
mléko
máslo
demi glacce
červené víno
muškátový oříšek

Kuřecí prso nařízneme a naplníme kuřecím faší s bylinkami, okořeníme a zabalíme do parmské šunky, poté ho opečeme a necháme dodělat v troubě při teplotě 180°C.

Houby nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji, přidáme bylinky a ochutíme. Brambory a květák uvaříme, rozmixujeme s máslem, smetanou a mlékem. Vytvoříme pyré, které dochutíme solí a muškátovým oříškem, omáčku povaříme a vlijeme redukované červené víno. Vše potom podáváme.

Další recepty