Dušený losos podávaný s asijskou zeleninou
Zdravý oběd po asijsku
1 porce
Dušený losos
200 g čerstvého lososa
1 šalotka
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1 plátek citronu
Filet lososa zbavíme šupin a omyjeme, nakrájíme na námi požadované kusy které vložíme do misky. Šalotku, česnek, jarní cibulku nakrájíme na plátky a společně se zbytkem surovin vložíme do misky s lososem, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme cca 5 min. marinovat.
Do hrnce s troškou vody vložíme sítko nebo pařáček na knedle do kterého položíme pečící papír a na něj marinovaného lososa, přikryjeme poklicí a dáme na sporák. Dusíme cca 5 minut (dle velikosti lososa).
Zelenina Pack choi
1 svazek salátu Pack choi
1 lžíce olivového oleje
feferonka
rybí omáčka
1 polévková lžíce ol. oleje
1/2 polévková lžíce nakládaného zázvoru (na sushi)
1 polévková lžíce sojové omáčky Kikoman
sůl
pepř
Salát Pack choi rozebereme po listech a zprudka orestujeme na olivové oleji s trochou na nudličky krájené feferonky, po jedné minutě restování osolíme, opepříme a zašplíchneme rybí omáčkou.