Ryby a mořské plody

Dušený losos podávaný s asijskou zeleninou

Zdravý oběd po asijsku

1 porce

Dušený losos

200 g čerstvého lososa
1 šalotka
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1 plátek citronu

Filet lososa zbavíme šupin a omyjeme, nakrájíme na námi požadované kusy které vložíme do misky. Šalotku, česnek, jarní cibulku nakrájíme na plátky a společně se zbytkem surovin vložíme do misky s lososem, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme cca 5 min. marinovat.

Do hrnce s troškou vody vložíme sítko nebo pařáček na knedle do kterého položíme pečící papír a na něj marinovaného lososa, přikryjeme poklicí a dáme na sporák. Dusíme cca 5 minut (dle velikosti lososa).

Zelenina Pack choi

1 svazek salátu Pack choi
1 lžíce olivového oleje
feferonka
rybí omáčka
1 polévková lžíce ol. oleje
1/2 polévková lžíce nakládaného zázvoru (na sushi)
1 polévková lžíce sojové omáčky Kikoman
sůl
pepř

Salát Pack choi rozebereme po listech a zprudka orestujeme na olivové oleji s trochou na nudličky krájené feferonky, po jedné minutě restování osolíme, opepříme a zašplíchneme rybí omáčkou.

Další recepty