Dětská jídla

Dětský příkrm z jáhel a zeleniny

Vaříme s Dušanem Machalíkem, poradcem v projektu "Bioškoly".

2 pol.lžíce jáhly drobné (suché)
1 pol.lžíce mrkev nebo kořenová petřžel (hrubě nastrouhaná)
1 čaj.lžička dýně Hokkaido (jemně nastrouhaná)
1 čaj.lžička celer kořenový (jemně nastrouhaný)
1 čaj.lžička pórek (drobné kostičky)
0,2 -0,25 l kojenecká voda

Jáhly spaříme horkou vodou, propereme metlou. Po té scedíme a vložíme do kastrůlku, kde nalijeme 200-250ml kojenecké vody.

Jednotlivou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, tím se myslí mrkev, dýně, celer. Pórek nakrájíme na drobné kostičky. Jednotlivou nastrouhanou,nakrájenou zeleninu si rozdělíme pomocí polévkové lžíce a přidáme do kastrůlku, kde už máme jáhly a vodu. Přivedeme k varu, zmírníme zdroj tepla na minimum. Vše společně budeme vařit asi 15-20 min pod pokličkou do úplného změknutí jáhel.

Doporučuji vařit pokud možno bez míchání!!!

Po dostatečném uvaření lehce rozmělníme ponorným mixérem.

Další recepty