Rybí satay s tandoori masala

Zdravé vaření s Jaroslavem Bednářem
4 porce
Losos 0,4 kg
Treska 0,4 kg
Tandoori masala 0,05 kg
česnek 3 stroužky
Cibule 1 menší
Bílky ze 2 vajec
Sůl
Zázvor čerstvý 1 čajová lžička
Kokosové mléko 0,1 l
Olej rostlinný
Tofunéza /sojanéza/
Pečivo
Připravené, na části nakrájené ryby nasekáme po částech najemno v robotu nebo umeleme a osolíme.
Cibuli, česnek a zázvor nasekáme také najemno, dáme na pánev na rozpálený olej,
necháme zpěnit, přidáme masalu, a restujeme, až začne směs výrazně vonět, cca 5 minut.
Dáme vychladnout, přidáme k rybám a v robotu vymícháme do jemna s předem připraveným sněhem z bílků.
Následně tvarujeme na bambusové špejle /cca 50 g - ks/ a ogrilujeme ze stran, vložíme
na tácek a dopečeme v troubě na 180 C po dobu 10 minut, podáváme s pečivem a tufunézou /sojanézou/.