Pohankový tofuburger 4 porce

Zdravé vaření s Jaroslavem Bednářem
Pohanka /lámanka/ 80 g
Voda 160 ml
Tofu /uzené/ 200 g
Vejce 1 ks
Menší cibule
Olej 2 polévkové lžíce
Paprika sladká 1 čajová lžíčka
Česnek sušený 1 čajová lžička
SůlCelozrnné housky
Okurka
Rajče
Listový salát
Sojanéza/tofunéza/
Do kastrůlku nalijeme vodu přivedeme k varu, přisypeme pohanku, osolíme a vaříme
2- 3 minuty a potom necháme 15 minut dojít.
Na oleji do růžova osmahneme cibulku, tofu najemno nastrouháme nebo umeleme, vše přidáme k uvařené pohance, přidáme vejce, papriku, česnek, sůl podle chuti a tvarujeme karbanátky, které usmažíme na pánvičce, olej nepřidáváme, stačí olej v karbanátcích.
Housku rozřízneme, vložíme salát, karbanátek, plátek rajčete, plátek okurky, přelijeme tofunézou /sojanézou/ a servírujeme.