Dorletky


20 minut příprava + 12 minut pečení
asi 30 koleček
70 g moučkového cukru
150 g másla
20 g kakaa holandského typu
200 g hladké mouky
30 g mletých vlašských ořechů
1 žloutek
1 vanilkový cukrNa dokončení:
250 ml mléka
½ vanilkového pudinku v prášku
150 g másla
90 g moučkového cukru
6 lžic tuzemáku
50 g kokosu na obalování
Všechny ingredience na těsto vsypte do mísy a vypracujte těsto. Vyválejte na plát o síle 3–4 mm, vykrajujte kolečka o průměru 4 cm a skládejte je na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 12 minut.
Mléko prošlehejte s vanilkovým pudinkem a uvařte do hustého krému. Máslo utřete s cukrem a po lžících vmíchejte vychladlý pudinkový krém. Nakonec přidejte tuzemák.
Upečená kolečka slepujte náplní, vždy je trochu stiskněte, aby náplň došla až do krajů (může i lehce přes). Nakonec kraje obalujte v kokosu. Nechte odležet minimálně do druhého dne.