Moučníky a cukroví

Fazolové brownies

Těsto

300 g červených fazolí (vařených či z konzervy)
3 lžíce medu (cca 90 g)
70 g kakaa
3 vejce
3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
50 g pohankové mouky
100 ml mandlového mléka

Na ozdobení

čokoládová poleva (čokoláda 70 %, 1 lžíce kokosového tuku)
nasekané ořechy (či plátky mandlí)

nebo

domácí marmeláda
nasekané ořechy

Fazole propláchneme od nálevu, dáme do sekáčku společně s vejci a rozmixujeme.

Přidáme ostatní ingredience - med, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a pořádně promícháme.

Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 15 minut.

Po vychladnutí vršek potřeme rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem a posypeme nasekanými ořechy.

Po ztuhnutí čokolády vypichujeme vykrajovátky různé tvary.

Další recepty Celý díl