Maso

Plněná křepelka jemnou masovou fáší, houbové krupeto, dýňové pyré, bylinkové pesto

Křepelka 1 ks
Sůl, drcený kmín, tymián
Máslo 100 g
Kuřecí prsa 100 g
Smetana 33% 100 ml
Sůl, případně kurkuma na obarvení
Kroupy 100 g
Houby (sušené, mražené) 10 g / 80 g
Sůl, pepř, majoránka
Dýně cca 200 g
Cukr krupice 100 g
Smetana 33% 100 ml
Bylinky (tymián, rozmarýn, bazalka) 100 g
Olivový olej 100 ml
Vlašské ořechy 50 g

Křepelku opatrně vykostíme, okořeníme a plníme fáší. Fáš si připravím z kuřecích prsou (jemně umleté, nebo vykutrované), smetany a soli. Zabalíme do dolarky. Dáme do alobalu, dobře zabalíme a upravujeme v pekáči ve vodní lázni v troubě na 150 °C, cca 30 minut. Pak rozbalíme, popřípadě opečeme na povrchu do zlatova. Kroupy uvaříme spolu s houbami do měkka cca 30 minut v ochucené vodě. Necháváme jen mírně zalité, aby se voda vyvařovala, a vždy opatrně doléváme. Oloupanou dýni nakrájíme na kostky, zabalíme s cukrem do alobalu a pečeme v troubě na 150 °C cca 30 minut, do měkka. Pak vše vykutrujeme ve šlehači nebo jemně semeleme. Osolíme a zjemníme smetanou, pomalu stále šleháme. Pesto vyrobíme pomocí tyčového mixeru. Bylinky, olej, ořechy velmi rychle a krátce rozmixujeme.

Další recepty Celý díl