Křepelky s jablky a hruškami
1 a ½ hodiny
2-3 křepelky na jednu osobu
6 ks křepelek
6 plátků slaniny
6 vinných listů
1lžíce másla
1cibule
sůl
Náplň
6 jablek
2 hrušky
50 g slaniny
1 cibule
1 lžíce másla
sůl
Nejprve připravíme náplň. Oloupaná jablka a hrušky nakrájíme na kostičky. Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, trochu osolíme a pod poklicí podusíme cca 10 minut. Během dušení podle potřeby mícháme, případně podléváme malým množstvím vody, což záleží na šťavnatosti použitého ovoce. Je-li naopak náplň příliš řídká, šťávu vydusíme.
Očištěné vykuchané křepelky vysušíme a naplníme rozdušeným ovocem. Mírně je osolíme, obalíme plátky slaniny a vinných listů, převážeme nití a naskládáme do máslem vymaštěného pekáče. Zbylou náplň dáme mezi naplněné křepelky spolu s plátky nakrájené cibule. Podlijeme malým množstvím vody a chvilku pod poklicí podusíme. Pak odstraníme poklici a pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud vinné listy mírně nezhnědnou. Pak je odstraníme a křepelky dopékáme do zlatavého zabarvení.