Krémové žampióny plněné zvěřinovou fáši grilované v anglické slanině, studená brusinková omáčka

Recept od mistra kuchaře Dalibora Navrátila.
pro 2 osoby
krémové žampióny 10ks
kančí maso 150gr
žloutky 2ks
snítku tymiánu,sůl,pepř
plátkovanou anglickou slaninu 10ks
olej 5cl.
Kančí maso semeleme na jemno.Přidáme sůl,mletý pepř,nasekaný tymián,žloutky a promícháme. Žampióny omyjeme,osušíme,dle potřeby očistíme.Vyloupneme nožičku a klobouček naplníme připravenou zvěřinovou fáši.Naplněný žampión zabalíme do anglická slaniny,který grilujeme na rozpáleném oleji,nebo pečeme po obou stranách ve vyhřáté troubě cca 6minut.
brusinková omáčka
kompotované brusinky 4 polévkové lžíce
červené víno 1dcl
celá skořice 1ks
čerstvá šťáva z 1 pomeranče
máslo 1plátek
cukr krupice 1 moka lžíce
sůl
hovězí vývar 5cl.
Do rendlíku nalijeme červené víno,přidáme cukr,celou skořici a svaříme na hustotu sirupu.Přidáme brusinky(pevnou část),vývar krátce provaříme.Dochutíme dle potřeby solí,cukrem.Zjemníme kouskem másla.
Plněné žampióny podáváme s grilovanou bílou bagetou,nebo s pečenými kaštany,bramborovým pyré.
Zdobíme snítkou čerstvého tymiánu,nebo rozmarýnu.