Ovocná jídla

Švestkové pyré

1 kg vypeckovaných švestek nebo pološvestek
kojenecká voda
šťáva z bio citronu
neochucená instantní rýžová kaše

Dobře umyté a vypeckované švestky nakrájíme na malé kousky. Vložíme do vyššího hrnce, podlijeme malým množstvím kojenecké vody a za občasného míchání dusíme cca 20 minut pod pokličkou. Poté rozmixujeme ponorným mixérem přímo v hrnci a dále vaříme cca 10 minut. Následně zahustíme dle potřeby rýžovou kaší.

Komu nevadí řidší konzistence, zahušťovat nemusí. Nakonec přidáme 1-2 lžičky citronové šťávy. Pyré je nejlepší čerstvé, samotné nebo například k polití pudingu či ochucení jogurtu. Lze skladovat i v mrazáku ve vhodných nádobách, případně zavařené ve skleničkách.

Další recepty Celý díl