Pomazánky do sedvičů
Zdravé vaření s Jitkou Ruskovou.
Tvarohová pomazánka s ředkvičkami:
80 g netučného sýra
40 g ředkviček
20 g žluté papriky
2 polévkové lžíce jogurtu
sůl,opláchnuté lístky z ředkvičkyŘedkvičky nastrouháme najemno, papriky nakrájíme na kostičky a smícháme s vyšlehaným tvarohem s jogurtem. Ochutíme soli a sekanými lístky z ředkvičky.
Pěna z drůbeží šunky:
50 g Lučiny
40 g sýru Eidam
½ vajíčka
70 g drůbeží šunky
Sůl,pažitkaLučinu dáme na teplou pánev a necháme rozpustit. Poté přidáme nastrouhaný sýr a šunku nasekanou najemno. Vmícháme najemno nastrouhané vařené vajíčko. Ochutíme soli a pažitkou.
Pomazánka z třené nivy:
80 g nivy
20 g netučného tvarohu
20 g margarínu
1 polévková lžíce mléka
½ hrušky
1 polévková
lžíce sekaných vlašských ořechů
listová petrželkaNivu nastrouháme najemno a dáme do šlehače společně s tvarohem, margarínem a mlékem. Vyšleháme pěnu, kterou ochutíme nasekanou hruškou a oříšky. Na závěr zamícháme lístky sekané petrželky.
Tuňáková pomazánka:
80 g tuňáka v oleji
20 g Lučiny
1 kávová lžička citronové šťávy
20 g sekané jarní cibulky
SůlTuňáka vyšleháme s Lučinou do pěny. Ochutíme soli, citronovou šťávou a sekanou jarní cibulkou.