Pomazánky

Pomazánky do sedvičů

Zdravé vaření s Jitkou Ruskovou.

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami:

80 g netučného sýra
40 g ředkviček
20 g žluté papriky
2 polévkové lžíce jogurtu
sůl,opláchnuté lístky z ředkvičky

 Ředkvičky nastrouháme najemno, papriky nakrájíme na kostičky a smícháme s vyšlehaným tvarohem s jogurtem. Ochutíme soli a sekanými lístky z ředkvičky.

Pěna z drůbeží šunky:
50 g Lučiny
40 g sýru Eidam
½ vajíčka
70 g drůbeží šunky
Sůl,pažitka

Lučinu dáme na teplou pánev a necháme rozpustit. Poté přidáme nastrouhaný sýr a šunku nasekanou najemno. Vmícháme najemno nastrouhané vařené vajíčko. Ochutíme soli a pažitkou.

Pomazánka z třené nivy:
80 g nivy
20 g netučného tvarohu
20 g margarínu
1 polévková lžíce mléka
½ hrušky
1 polévková
lžíce sekaných vlašských ořechů
listová petrželka

Nivu nastrouháme najemno a dáme do šlehače společně s tvarohem, margarínem a mlékem. Vyšleháme pěnu, kterou ochutíme nasekanou hruškou a oříšky. Na závěr zamícháme lístky sekané petrželky.

Tuňáková pomazánka:
80 g tuňáka v oleji
20 g Lučiny
1 kávová lžička citronové šťávy
20 g sekané jarní cibulky
Sůl

Tuňáka vyšleháme s Lučinou do pěny. Ochutíme soli, citronovou šťávou a sekanou jarní cibulkou.

Další recepty