Různé
Sedlácké brambory
Vaříme s Miroslavou Kuntzmannovou.
1200 g brambor
250 g uzené slaniny nebo zbytků pečeně
1 lžíce sádla
2 cibule
5 stroužků česneku
svazek čerstvé majoránky nebo lžíce sušené
sůl
libeček
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky a uvaříme s kmínem a libečkem doměkka. V pekáči nebo kastrole rozpustíme nakrájenou slaninu. Potom přidáme sádlo a najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme pouze zesklovatět. Do tohoto základu přidáme uvařené slité brambory, prolisovaný česnek najemno nasekanou majoránku. Je-li třeba dosolíme. Zamícháme a několik minut prohřejeme. Sedlácké brambory podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm, vhodně doplněný zeleninovými saláty.