Různé

Jarní závitky /harumaki/ s vepřovým masem a shiitake

Vaříme s mistrem kuchařem Jaroslavem Bednářem.

jarní těsto /plátky/ 10ks
mleté vepřové maso 250g
klíčky, bambusové výhonky 120g
shiitake 10ks
vývar /zeleninový, drůbeží/ dle potřeby cca 1,5 dcl
nastrouhaný zázvor kávová lžička
cukr kávová lžička
kukuřičný /bramborový/ škrob kávová lžička
rostlinný olej na usmažení
vejce na potření
sojová omáčka dle chuti

Na pánvi na trošce oleje zpěníme nastrouhaný zýzvor, přidáme houby shiitake nakrájené na plátky, dále vepřové mleté maso, klíčky a /nebo/ bambusové výhonky a orestujeme, podlijeme vývarem, přidáme cukr, sojovou omáčku a podusíme. Ve varu přimícháme škrob smíchaný s trochou vody a zahustíme, odvaříme tekutinu podle potřeby, stáhneme z ohně a necháme vychladit.

Plníme jarní závitky, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a zarolujeme.

Smažíme v rozpáleném oleji do zlatova.

Další recepty