Maso

Vepřová kotleta v šouletu

Česká kuchyně s Martinem Havlem.

1 kg vepřové kotlety
250 g krup
250 g hrachu
1 větší cibule
6 stroužků česneku
3 polévkové lžíce oleje
sůl
mletý pepř
majoránka
vývar na podlití

Zvlášť uvaříme kroupy a hrách doměkka. Kotletu naporcujeme na deset plátků,naklepeme, osolíme je a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Osmažíme najemno nakrájenou cibuli, vložíme na ni opečené kousky králíka, zalijeme vývarem, přidáme utřený česnek, pepř a majoránku. Vše dusíme, až je maso měkké. Hrách a kroupy smícháme a do vymaštěného pekáčku klademe vždy vrstvu šouletu a doprostřed vepřovou kotletu. Zalijeme necezenou omáčkou, ve které se kotleta dusila, a navrch kotletu zakryjeme vrstvou šouletu. Pod pokličkou v troubě dodusíme.

Další recepty